23 Ağustos 2009 Pazar

Tatil Zanlısı

TATİLE ÇIKARKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN 4 MADDE

Merhaba sevgili okurlarım! Uzunca bir aradan sonra Tatil Zanlısı köşemde tekrar sizlerle birlikte olmanın haklı gururu, mağrur kîni ve müstehzi kuntluğu içerisindeyim. Gerçi “böyle ara mı olur be adam, yirmi dört yıldır neredeydin,” dediğinizi duyar gibi oluyorum. Bir arsa meselesi vardı da bizim… mahkemesiydi, tapusuydu derken… Ayrıca siz de tatil düşünmek için biraz geç kalmadınız mı? Neyse sevgili okurlarım, lafı fazla uzatmadan tatil öncesi tavsiyelerime başlıyorum.

1. LASTİK HAVALARINI MUTLAKA KONTROL EDİN
Can güvenliğiniz için, yola çıkmadan önce husûsî otomobilinizin lastik hava basınçlarını mutlaka kontrol etmelisiniz. Basınç değerleri fabrika verilerinden farklıysa, aracı sanayiye götürüp rektifiyeye sokacaksınız. Baktınız usta yüksek fiyat çekiyor, astarı yüzünden pahalıya gelecek, tatil için bir kereliğine biçerdöver, ekskavatör, Ivel Traktörü, ana muharebe tankı veya kundağı motorlu obüs gibi çelik tekerlekli veya paletli araçlara yönelebilirsiniz. Yine en iyisi uçak tabii.

2. SİVRİSİNEKLERLE TOPYEKÜN MÜCADELE
Keyifli ve uzun süren bir tren yolculuğundan sonra otele vardınız. Fakat o da ne? Trenden inmenizle kolunuzda, boynunuzda, alnınızda, her biri birer İzzet Altınmeşe beni boyutunda şişkin, kaşınan kızarıklıklar oluştu! Faili belli: sivrisinekler… Peki bu küçük sinsi düşmana karşı ne yapacaksınız? Onlar sizin kanınızı emiyor diye siz de onların boyunlarını mı emeceksiniz? Sırtlarına küçük şirin ısırıklar atıp omuzlarına parmağınızın belli belirsiz dokunuşlarıyla adınızı mı yazacaksınız? Elinizde şokobella kavanozuyla “geldim hayatım,” diyerek mutfaktan döndüğünüzde odada kimseyi bulamayınca, açık bıraktığınız pencereye bakakalıp ağlama krizlerine mi tutulacaksınız? Kuzum, delirdiniz mi siz! Üzüldüğünüz şeye bakın…

3. GÜNEŞ YANIKLARINA DİKKAT
Tatilperver dostlarım, tatilin ikinci gününde sele zeytinine dönüşmek ve sonraki günleri ayşekadın fasulye gibi kıvranarak geçirmek istemiyorsanız tavsiyelerime kulak verin. Güneş, cildimiz için zararlı ultraviyole radyasyonu yayar. Bundan korunmanın en iyi yolu sanıldığının aksine meşe palamudu değil, bildiğimiz yoğurttur. Güneşlenirken açık bölge bırakmayacak şekilde tüm vücudunuzu yoğurtla sıvayın. Üstelik bu şekilde iki yumurtayla doyumsuz çılbır zevkine yelken açmanız da mümkün. Ha, ihmal ettiniz yoğurdu, marsık gibi oldunuz. Ne yapacaksınız? “Soğuktan donanı buzla ovarlar” prensibinden hareketle sırtınıza ütü basabilir veya o arsayı bana devredebilirsiniz. Size kalmış.
Okuduğunubiliyorumkemalettinoarsayısanayaretmemanladınmıetmem.

4. YAZ SPORLARI TEHLİKELİ OLABİLİR
Sörf, muz, plaj voleybolu, rafting, dalış, halter ve su altı gülle atması gibi yaz sporlarını yapmadan önce mutlaka eğitim almalısınız. Sadece ABD’de her yıl 4297 kişinin su altı gülle atması yaparken kendi yarattığı anafora kapılarak can verdiğini biliyor muydunuz? Nereden bileceksiniz… Peki çözüm? Tüm dünyada dört bin üç yüz kişilik büyük bir kitlesi olan bu sporu tehlikeleri var diye yapmayacak mısınız? Yapın, ama dikkatli olun diyorum ve bu aylık Tatil Zanlısı’nı noktalıyorum. Hepinize iyi tatiller sevgili okurlarım! Görüşmek üzere!

1 yorum:

  1. Kredi derecelendirmesi hakkinda bireysel ögrenme, bankalarin yogun çalismalar oldugunu söylemek mümkün olacaktir yapti. Kendiniz adina çalismak için firsat her türlü erisim bu sorunu incelemek istiyorsaniz, Aiicco sigorta kredi kredi sirketi plc gibi özel bir adres yapmak mümkün kolayca ögrenme sürecinde bireysel kredi notlari. Bir noktada ciddi, bu notlar faydali olacaktir, bankalar size verecektir kredilerin yüzde tadini çikariyor. Yani bu sirket e-posta simdi kredi için geçerlidir: simdi igein_h_yizevbekhai@admin.in.th hemen kredi transferi ile devam etmek. Biz% 3 faiz oraniyla kredi veriyor. bireysel krediye her türlü hürmet kovan.

    (1) Biz is için kisisel kredi vermek.
    (2) Biz proje kredisi vermek.
    (3) Biz, ögrenci kredi vermek.
    (4) Biz konaklama kredi vermek.
    (5) Biz insaat kredi vermek.

    Eger kredi geri ödemek sizin seçim süresinde geri ödemek bildigi herhangi bir miktar için hemen basvurun. igein_h_yizevbekhai@admin.in.th: Bu e-posta oldugunu.

    Aiicco sigorta plc.

    YanıtlaSil